Volledig scherm
*Bakker Mohamed El Abassi (links) en medewerker Rachid Ajbilou van Robeo aan de Besterdring. © Ron van Kuijk

Geur van Marokkaans brood op de Besterd

TILBURG - Ineens was ´ie er: Marokkaanse bakker Robeo! Naast de Tropische Winkel, bijna op de hoek van de Besterdring/Veldhovenring, komt de geur van Marokkaans brood je al tegemoet.

Vorige week woensdag ging het witte rolluik - waarachter jarenlang een klein steegje verborgen was - omhoog en begon voor eigenaar Mohamed El Abassi (44) een geheel nieuw avontuur.

El Abassi bestiert aan het Pater van den Elsenplein een slagerij onder dezelfde naam: Robeo. Maar de ondernemer ziet dus ook brood in een bakkerij: "Vanaf de opening loopt het goed. We zitten dan wel een beetje verscholen, maar de mensen weten ons al prima te vinden. Logisch, want als je mooie producten hebt, doet mond-op-mond-reclame de rest. Het zijn niet alleen Marokkaanse mensen die hier komen. We hebben bijvoorbeeld ook veel Turkse klanten. En ook de Nederlanders weten ons brood te waarderen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.