Volledig scherm
© Erna Lammers

Gevangenen Tilburg werken zich in het zweet voor Villa Pardoes

TILBURG - De gevangenis in Tilburg houdt een sponsorloop voor Villa Pardoes. Gevangenen lopen hun rondjes op het sportveld op het terrein en het personeel doet mee aan de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles.

Het houden van een sponsortocht voor gedetineerden vergt extra organisatie. Zo wordt er gedurende 4 dagen gelopen. De gevangenen lopen ieder een uurtje, maar vanwege de veiligheid in de gevangenis mogen niet meer dan 32 mannen tegelijk aan de slag. "We zitten nu na 2 dagen op ruim 100 gedetineerden. Ik verwacht dat het nog wat aantrekt de komende dagen en we hopen op zo’n 230 deelnemers uit te komen”, stelt een woordvoerdervan de gevangenis. De gevangen worden ieder voor 5 euro gesponsord.

Ten Miles
79 personeelsleden van de gevangenis doen ook zelf een duit in een zakje. Zij lopen op 6 september de Tilburg Ten Miles, gesponsord door vrienden en familie. "We hebben al meer dan 1000 euro binnen en ik verwacht nog meer", aldus de woordvoerder. Het uiteindelijke bedrag wordt op 6 september uitgereikt aan Villa Pardoes, het vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig zieke kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.