Volledig scherm
GEZELLIGHEID ALOM IN HET INLOOPPUNT TIJDENS DE MAALTIJD. © MARIE-THERESE KIERKELS/BEELD WERKT

'Gezellig, een keer niet zelf hoeven koken'

OISTERWIJK - Ze zijn allemaal alleenstaande weduwen. Maar op woensdagmiddag hebben ze het gezellig in het Oisterwijkse Inlooppunt.

De jongste is 72 en de oudste 91. Allemaal wonen ze in Oisterwijk. Elke woensdagmiddag genieten ze samen van een driegangenmaaltijd bij het Inlooppunt, Kerkstraat 48.Gemiddeld komen er zo'n vijftien vrouwen naar het wekelijkse warme maaltje bij het Inlooppunt. Mannen mogen ook komen, maar de Oisterwijkse heren laten (tijdelijk?) verstek gaan.

,,Het is hier altijd gezellig", verklaart Maria (78) haar aan- wezigheid. ,,We kennen elkaar allemaal omdat we allemaal Oisterwijkers zijn." Ook Tonnie (84) prikt al jaren wekelijks een vorkje mee in het Inlooppunt. ,,Eerst kwam ik hier met een vriendin, maar die is helaas overleden. Alle vrouwen hier zijn alleenstaanden. Er zijn altijd twee of drie vrijwilligsters als gastvrouwen aanwezig. We betalen 6,80 euro voor een maaltijd."

Krasse knarren

,,Dat is niet kostendekkend", weet coördinator Annie Goverde, ,,maar de gemeente geeft subsidie." Jeanne (84) is een van de krasse knarren die op de fiets naar het Inlooppunt gaat. De dames die minder mobiel zijn, worden door vrijwilligers van de stichting Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) kosteloos opgehaald en ook weer teruggebracht.

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad, editie Tilburg

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.