Volledig scherm
Statie I is bij de veiling niet verkocht. © Bob Driessen

Gezocht: bestemming voor zes staties

TILBURG - Bij de veiling van 'Horror Vacui', de alternatieve kruisweg,  zijn maandag zes werken niet verkocht. Voor deze kunstwerken gaat de gemeente een bestemming zoeken. Dat zegt Gerdi Beks van de gemeente Tilburg. 

Enkele instellingen in de stad hebben aangegeven dat ze graag een van de staties willen overnemen, maar omdat ze weinig geld hebben deden ze geen bod bij de veiling. De gemeente gaat zich nu beraden over een nieuwe locatie voor de staties. Het is ook mogelijk dat er toch een  werk in De NWE Vorst blijft, het theater waar de werken tien jaar lang zijn tentoongesteld.  

De NWE Vorst heeft bij de veiling zelf ook al een werk gekocht: statie XIII, een wandkleed dat is geweven bij het Textielmuseum.

De veiling, maandag bij De NWE Vorst; leverde bijna 9.000 euro op. De opbrengst is bestemd voor Poule des Doods. Daardoor krijgen arme Tilburgers zonder familie toch een waardige begrafenis. Een dichter zal een persoonlijk gedicht voor de overledene schrijven en dat bij de uitvaart voordragen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.