Volledig scherm
Het Gipsy Festival in 2012 © foto Jan van Eijndhoven/PVE

Gipsy Festival gooit handdoek in de ring. Geen nieuw festival meer

TILBURG - Het Internationaal Gipsy Festival keert  definitief niet terug in Tilburg. Het festival was twintig jaar lang een begrip in de stad. Het muziekevenement was de opening van het buitenfestivalseizoen in Tilburg en kon rekenen op een trouwe schare  bezoekers. Die troffen elkaar in het begin in de Muzentuin, later in de tuin van Interpolis. De laatste editie was in de Pastorietuin en 013. Een groot aantal gipsybands uit Europa stond op de podia, zoals Taraf de Haidouks uit Roemenië. 

Het festival was het geesteskind van Albert Siebelink. Na zijn overlijden is het festival nog één keer georganiseerd, in 2016. De organisatie wilde het festival vernieuwen, maar komt nu tot de conclusie dat het er onvoldoende inspiratie, draagvlak en menskracht is om een vervolg te geven aan de succesvolle reeks festivals. 

Het is de bedoeling nu een kenniscentrum op te zetten waar informatie te vinden zal zijn over de geschiedenis en cultuur van Sinti en Roma. Vanuit dit centrum zullen  educatieve projecten aan het onderwijs worden aangeboden: muziek, lezingen, verhalen, kunstzinnige werkshops, tentoonstellingen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.