Volledig scherm

Gladheid door gebrek aan bladkorven in Tilburg

TILBURG - Het gebrek aan een bladkorf lijkt misschien een kleinigheid, maar raakt een open zenuw in Tilburg. De vele bladeren zorgen voor rommel en gevaar. Het uitblijven van de bladkorf zonder terugkoppeling vooral voor ergernis.

,,Het valt nu mee omdat het al even droog is, maar we hebben afgelopen tijd meerdere slip- en valpartijen gehad. Glijpartijen van kinderen te voet en op de fiets, maar ook auto’s die doorschuiven op de brij aan bladeren.” Directeur Candide Kassels-Sohl van basisschool St. Hubertus aan de Jagerslaan ziet het regelmatig mis gaan. Niet vreemd, want de hele straat, de parkeerplaatsen en de kinderspeelplaats ligt onder het blad. Oproep
Kassels is een van de tientallen Tilburgers die reageerden op de oproep van het Brabants Dagblad over bladkorven. De krant ontving klachten uit alle delen van Tilburg en Udenhout. Van de Blaak tot Noord en van de Reeshof tot ‘t Zand. Het stoort mensen dat ze zonder opgaaf van redenen al jaren wachten op een bladkorf, waar ze in andere straten vrijwel ongebruikt staan te verpieteren. Zelf de troep opruimen in de container is niet toereikend, de halve groenkliko zit snel vol en wordt slechts om de week geleegd. De gemeente Tilburg heeft 360 bladkorven staan, verdeeld over de gemeente. Die zijn volgens een woordvoerder gezet op plekken waar in de loop van tijd klachten en meldingen over zijn binnengekomen. Daarnaast is er een wachtlijst van zo’n dertig locaties. „Als bladkorven niet worden gebruikt, schuiven we ze het jaar erop door naar de volgende op de wachtlijst.” Zelfgemaakte bladkorven vindt de gemeente prima. „Zolang de bladeren maar naar de milieustraat wordt gebracht. Daar worden bladeren gratis ingenomen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.