Volledig scherm
UDENHOUT Hoppenbrouwers heeft een glaskunstwerk op de gevel van het nieuwe gebou © Beeld Werkt

Glaskunst op de gevel van kantoor Hoppenbrouwers

UDENHOUT - Om het nieuwe kantoor van Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout 'vliegt' een hop, een bedreigde broedvogel die zich thuis voelt in  bomen, muren, steenhopen en houten bouwsels.  Deze hop is een gevelkunstwerk van beeldend kunstenaar Ellen Brouwers uit Oisterwijk. Het 48-delige werk, een combinatie van fotografie en grafiek,  op glas en keramiek is gisteren met een hoogwerker geplaatst. 

,,De vogel vliegt om het gebouw", vertelt Brouwers, ,,en is  aan drie kanten te zien."  Het pand staat op het industrieterrein en was eerder het bedrijfsverzamelgebouw Brabant Corner. Het gebouw is aangekocht door Hoppenbrouwers. Dat bedrijf maakt er een broedplaats van voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Het gebouw kreeg een schil van rode aluminiumplaten. Daarop is het glaskunstwerk gemonteerd. Volgens Ellen Brouwers is de hop zowel een verwijzing naar de naam van firma Hoppenbrouwers als naar  het nest waar producten worden uitgebroed.  

Het gevelkunstwerk is in de kleuren zwart, wit en grijs. Het ontwerp is gebaseerd op de zeshoekige vormen in de spanten van het gebouw. Het werk kreeg dan ook de titel 'Hexagon' (zeshoek). Het  is twintig meter hoog en achttien meter breed.
 

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.