Volledig scherm
UDENHOUT Hoppenbrouwers heeft een glaskunstwerk op de gevel van het nieuwe gebou © Beeld Werkt

Glaskunst op de gevel van kantoor Hoppenbrouwers

UDENHOUT - Om het nieuwe kantoor van Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout 'vliegt' een hop, een bedreigde broedvogel die zich thuis voelt in  bomen, muren, steenhopen en houten bouwsels.  Deze hop is een gevelkunstwerk van beeldend kunstenaar Ellen Brouwers uit Oisterwijk. Het 48-delige werk, een combinatie van fotografie en grafiek,  op glas en keramiek is gisteren met een hoogwerker geplaatst. 

,,De vogel vliegt om het gebouw", vertelt Brouwers, ,,en is  aan drie kanten te zien."  Het pand staat op het industrieterrein en was eerder het bedrijfsverzamelgebouw Brabant Corner. Het gebouw is aangekocht door Hoppenbrouwers. Dat bedrijf maakt er een broedplaats van voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Het gebouw kreeg een schil van rode aluminiumplaten. Daarop is het glaskunstwerk gemonteerd. Volgens Ellen Brouwers is de hop zowel een verwijzing naar de naam van firma Hoppenbrouwers als naar  het nest waar producten worden uitgebroed.  

Het gevelkunstwerk is in de kleuren zwart, wit en grijs. Het ontwerp is gebaseerd op de zeshoekige vormen in de spanten van het gebouw. Het werk kreeg dan ook de titel 'Hexagon' (zeshoek). Het  is twintig meter hoog en achttien meter breed.
 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.