Volledig scherm
Roy Donders (rechts) en zijn zus Rian op het openingsfeest, woensdagavond. © Freddie de Roeck

Glitters en pailletten in het centrum: Roy Donders opent nieuwe winkel

TILBURG - De winkel van Roy Donders zit niet langer 'verstopt' in de wijk Broekhoven, maar is voortaan midden in het Tilburgse centrum te vinden. Woensdagavond opende de paillettenprins zijn nieuwe stek officieel voor vrienden en zakenrelaties. Donderdag gaat de zaak voor het eerst open voor publiek. 

Wekenlang hebben Roy Donders en zijn familie verbouwd in de voormalige Bershka in het Pieter Vreedestraatje. Het interieur is strak geworden, met veel kleding en accessoires. 

Op het openingsfeestje waren naast het real life-soapie zelf tientallen gasten, onder wie artiesten als Gebroeders Ko en de Braboneger. De laatste gaf via Facebook een inkijkje op het feest. In zijn oude zaak had Donders nog weleens last van toeristen, die alleen kwamen om een kijkje te nemen en de BN'er te spotten. ,,Ik zou het heel leuk vinden als jullie donderdag allemaal komen kijken. En niet alleen kijken, maar ook kopen hè'', zei Donders daarom in de video van zijn stadsgenoot. 

Nieuwe winkels

Vanaf 21 september openen er meer winkels aan en rond de Pieter Vreedestraat. Eigenaar Wereldhave wil dan in één klap zes nieuwe winkels openen, waaronder de Hudson's Bay

Maandag sloot de Rojami's aan het Pater van den Elsenplein de deuren, zodat ook daar verbouwd kan worden. Die zaak blijft van Donders en gaat verder als outlet. 

Tilburg e.o.