Volledig scherm
Goeroe, nieuwe voorstelling van Goed is Goed Producties © Collectie Goed is Goed Producties

Goeroe: toneel over de beleefde, botte Nederlander

TILBURG  - De Tilburgse theatermaker Boy Jonkergouw las de uitspraak: 'Geen enkel volk kan zo beleefd zo agressief zijn als de Nederlanders'  van Rodaan al Galidi. Die zin zit in zijn hoofd en  inspireerde hem tot  'Goeroe'.  Vrijdag en zaterdag te zien in De NWE Vorst. Het stuk toont  beschaafde manieren waarop mensen macht op elkaar uitoefenen en elkaar kneden. 

Met 'Goeroe' keert Boy Jonkergouw terug naar de periode van het Tilburgse gezelschap dat thema's op een absurde, licht komische, manier onder het voetlicht bracht. 'Goeroe' is ook een knipoog naar de wildgroei aan managementtrainingen en coachingstrajecten.

De mediagenieke coach Günther helpt mensen die vast zitten. Zijn motto:  ‘elke nee is eigenlijk een verkrampte ja’. Hij zet zijn cliënten, de psychiater Philip en crisismanager Sharon, bij elkaar in een sessie.  Het hulpverlenersgesprek wordt  live uitgezonden. Langzaam blijkt dat Sharon en Philip met elkaar verbonden zijn door een macabere geschiedenis. In een sfeer met veel beleefd beroepsjargon ontvouwt zich een psychologische oorlog. Het stuk wordt gespeeld door Karen Sibbing, Rutger Kroon en Boy Jonkergouw.

'Goeroe' van Goed is Goed producties gaat vrijdag in première in De NWE Vorst in Tilburg. Aanvang: 20.30. Het stuk is ook zaterdag te zien. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.