Volledig scherm
De Oostplas in Goirle © Google Streetview

Goirle: Oostplas is (nog) niet geschikt
voor BillyBird

GOIRLE - Het is nog veel te vroeg om met BillyBird Facilities uit Uden in gesprek te gaan over de Oostplas in Goirle. De uitbater van onder meer recreatiepark BillyBird Hemelrijk in Volkel wil graag uitbreiden en zoekt naar geschikte locaties. De Oostplas komt daar voorlopig nog niet voor in aanmerking, stelt wethouder Johan Swaans (VVD, Recreatie en Toerisme).

In een brief aan het Goirlese college heeft BillyBird Facilities laten weten dat het bedrijf graag wil uitbreiden. Daarvoor komt wellicht de Oostplas in aanmerking. Deze afgraving is sinds 1 januari Goirles grondgebied, maar het college van B en W heeft nog geen concrete plannen voor de plas. Nu wordt gedoogd dat mensen daar zwemmen op eigen risico.

Waterkwaliteit

,,We zijn nog bezig met een onderzoek naar de kwaliteit van het water en hoe vervuild het is. Het is te prematuur om nu al plannen te maken, dus ook voor een gesprek met BillyBird Facilities", aldus Swaans.

Het Udense recreatiebedrijf BillyBird Facilities heeft onlangs bij zo'n tweehonderd gemeenten gepeild of daar interesse bestaat in deze opzet. Zo'n vijftien gemeenten hebben enthousiast gereageerd, stelt de exploitant. 

Tilburg e.o.