Volledig scherm
© Thinkstock

Goirlese overvaller op bakkers in Tilburg wilde hulp met drugsverslaving

BREDA - De overvaller die in augustus de bakkers Van Lieshout en Van Iersel in Tilburg overviel, wilde hulp bij het behandelen van zijn drugsproblemen. Dat gaf de 35-jarige Goirlenaar donderdag in de rechtbank in Breda aan als de reden van zijn misdrijven.

De overval bij bakkerij Floor van Lieshout in de Hoefstraat was op 11 augustus. De man nam daar vijf- tot zevenhonderd euro uit de kassa mee, in de hoop dat hij uiteindelijk zou worden gepakt. ,,Maar toen ik ’s avonds televisie zat te kijken, klopte er niks van het signalement’’, legde de man zijn daden uit aan de rechters. ,,Daarom ging ik op zoek naar een andere bakker, één waar wel camera’s hingen.’’

Dat werd op 15 augustus bij Meesterbakker Van Iersel aan de Everjachtstraat. De overval daar lukte alleen niet, omdat een klant binnenkwam. Een dag later meldde de man zich bij de politie en bekende de overval en de poging.

Juiste hulp
De man is al jaren verslaafd aan cocaïne en kan bij de instanties maar niet de juiste hulp krijgen, vertelde hij. Nu hoopt hij via het strafrecht die hulp wel te krijgen. De reclassering heeft al wel geconcludeerd dat hulp nodig is en een behandeling aangeraden.

Straf
Daar zal de man nog wel op moeten wachten. Hij zal eerst een straf uit moeten zitten voor de overval en de poging daartoe. Op 12 december zal zijn zaak inhoudelijk worden behandeld en hoort hij een strafeis. Tot die tijd blijft hij in elk geval vast, besloot de rechter donderdag.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.