Volledig scherm
Busje in brand op Fatimastraat in Tilburg © Jules Vorselaars/JV Media

Golf aan autobranden in Tilburg: 'Niet duidelijk of het hier om één dader gaat'

KAARTTILBURG – De bus die woensdagavond in vlammen opging op de Fatimastraat in Tilburg, is moedwillig in brand gestoken. Daar gaat de politie inmiddels van uit, zo laat een woordvoerder aan deze krant weten. Het is de zoveelste brand in korte tijd in de omgeving van het Piusplein, al durft de politie nog niet te spreken van het werk van een pyromaan. ,,Het is niet duidelijk dat het hier om één dader gaat.”

In heel Tilburg zijn afgelopen tijd veel auto's in brand gestoken. In de wijk Korvel gaat het vooral om personenauto's, maar in de wijk rondom de Piushaven, waar de Fatimastraat onderdeel van is, zijn vooral witte busjes het doel.

Niet dezelfde werkwijze

De politie is op de hoogte van het toenemende aantal branden, maar zegt ook dat er geen eenduidige oorzaak voor te vinden is. ,,Niet in alle gevallen is er sprake van brandstichting”, zegt de woordvoerder. Ook wordt niet altijd dezelfde werkwijze gebruikt. ,,De oorzaak kan daarentegen ook verschillen, van baldadigheid tot een ruzie in de persoonlijke sfeer.”

Voor een groot deel is het onderzoeksteam afhankelijk van melders en ooggetuigen. ,,Wij roepen op om direct 112 te bellen, zodat wij op heterdaad iemand kunnen betrappen en aanhouden”, adviseert de woordvoerder. ,,Ondanks wij uitvoerig onderzoek doen, blijven wij afhankelijk van de meldingsbereidheid van de burger.”

Camerabeelden

Naar de brand van gisterenavond op de Fatimastraat wordt donderdag verder onderzoek gedaan. De politie is naarstig op zoek naar ooggetuigen of eventueel naar camerabeelden. ,,Uiteraard worden de overige branden onderzocht op overeenkomsten.”

Een overzicht van de autobranden in Tilburg, in de afgelopen tijd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.