Volledig scherm
Jeroen van Son van Greenchoice (links) en Evert Vrins van Energiefabriek013 beklinken in Cinecitta de overeenkomst. © Ben Ackermans/BD

Groene stroom uit Tilburg vanaf januari te koop

TILBURG - Inwoners van Tilburg kunnen vanaf januari groene energie kopen die in Tilburg is opgewekt. Dat is mogelijk via de coöperatie Energiefabriek013, die daarvoor een partnerschap is aangegaan met energiemaatschappij Greenchoice.

Het contract is maandagavond officieel getekend in bioscoop Cinecitta, nadat de ledenvergadering van Energiefabriek013 haar goedkeuring gaf. Via de site van de coöperatie kunnen mensen klant worden van Greenchoice, die de zekerheid krijgen dat de stroom die ze afnemen in Tilburg is opgewekt. Energiefabriek013 is de wederverkoper. Greenchoice draagt per klant een klein bedrag af aan de coöperatie voor financiering van haar projecten.

In eerste instantie gaat het alleen nog om in Tilburg op privé-daken opgewekte zonnestroom. Energiefabriek013 wil ook elektriciteit van zonnepanelen op gemeentegebouwen gaan leveren, maar dat project heeft vertraging opgelopen.

Tilburg e.o.