Volledig scherm
© politie.nl

Grote integrale controle in Berkel-Enschot, bijna 10.000 kentekens gescand

BERKEL - ENSCHOT - Douane, belastingsamenwerking West-Brabant, gemeente Tilburg en de politie hebben donderdag een grote integrale controle gehouden in Berkel-Enschot. Bijna 10.000 kentekens werden daarbij gescand. Uiteindelijk zijn er een aantal bekeuringen uitgedeeld en twee personen bleken nog een celstraf open te hebben staan.

De controleplaats was ingericht aan de Koningsoordlaan. Al het verkeer dat over de Burgemeester Bechtweg reed werd gescand. Van de bij 10.000 gescande kentekens leverden 97 gevallen een zogeheten 'hit' op. 

In het kader van de cao-acties werden enkele verkeersovertredingen niet bekeurd, met uitzondering van twee bestuurders. Zij hadden beiden een kind in de auto dat niet op een fatsoenlijke manier in een stoeltje zat of de gordel om had.

Twee mannen bleken nog een gevangenisstraf open te hebben staan. Eén van 7 dagen, de ander van 29 dagen. Ze zijn allebei direct in de cel gezet.

De nadruk van de controle lag op het signaleren van mobiel banditisme. Dat zijn rondtrekkende bendes die vermogenscriminaliteit plegen, waarvan de opdrachtgever opereert meestal vanuit het buitenland.

Tilburg e.o.