Grote Rebelse Tilburgse
Voorleesmarathon: 'Iedereen verdient een ereplaats'

TILBURG - Honderd verhalen over de meest inspirerende vrouwen uit de wereldgeschiedenis passeerden de revue tijdens de Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon in de Bibliotheek Centrum Tilburg. De boodschap: 'Future is Female’.

‘I am a superwoman’ klinkt uit de luidsprekers van de bibliotheek in Tilburg. Met haar loepzuivere zangstem neemt de Tilburgse zangeres Kizzy haar publiek, dat voornamelijk bestaat uit vrouwen en meisjes, mee in de wereld van de sterke, onafhankelijke vrouw. ,,Yes, I am”, zingt Kizzy, gevolgd door ,,yes, she is” door de enige man die op dat moment in het gezelschap te vinden is.

Honderden toeschouwers zijn er niet, maar daar gaat het volgens organisator en programmamaker van Bibliotheek Midden Brabant Eef van Eerdewijk niet om. ,,Wat belangrijk is, is dat er iets in beweging wordt gezet.”

Het idee om het thema ‘Future is Female’ afgelopen zaterdagmiddag op de kaart te zetten, ontstond naar aanleiding van het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’, een verhalenbundel over verschillende beroemde vrouwen uit de geschiedenis. ,,We zijn opgegroeid met het denken in hokjes. Jongens dragen blauw, meisjes roze. Daar moeten we ons bewust van worden.”

Tijdens de voorleesmarathon waren twintig lokale bekendheden aanwezig, waaronder de Tilburgse actrice Anouk Maas. Eén favoriet uit het boek heeft ze niet: ,,Cleopatra, Coco Chanel… wat mij betreft verdient ieder van hen een ereplaats.”

Volledig scherm
Kizzy bij het optreden in de bibliotheek. © Sabine Doevendans
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.