Volledig scherm
© anp

Hart van Brabant: extra inzet op kindermishandeling

TILBURG - De Regio hart van Brabant gaat extra inzet plegen om kindermishandeling te beteugelen. Ondanks alle aandacht voor dat probleem, ondanks alle verbetertrajecten, is er de afgelopen vier jaar geen kind minder mishandeld, zo staat in een notitie te lezen.  

Een speciale taskforce onder leiding van de Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx (D66, jeugdzorg) gaat zich hard maken voor een krachtdadige aanpak van kindermishandeling. Hiervoor wordt dit jaar 15.000 euro uitgetrokken. 'Sneller en effectiever' zijn sleutelwoorden. 

De taskforce richt zich speciaal op groepen 'vergeten' kinderen: kinderen in de opvang, Roma-kinderen, slachtoffers van kindhuwelijken, kinderen zonder documenten. 

Zorgmeldingen

Veilig Thuis kreeg vorig jaar in deze regio 3.514 adviesvragen en 1949 meldingen binnen over huiselijk geweld en kindermishandeling. De politie registreerde 1025 zorgmeldingen jeugd. 

Er worden nieuwe manieren van werken aangekondigd, onder meer om de bureaucratie te verminderen. Door adviesvragen bij Veilig Thuis anders te registreren wil de gemeente Tilburg voorkomen dat meerdere zorgen over hetzelfde kind niet worden herkend. Zo nodig moet ook sneller een gezinsvoogd in een gezin worden ingezet. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.