Volledig scherm
PREMIUM
Op deze foto van rond 1920 werken drie vrouwen in de steenfabriek van Oudebildtzijl. Het werk, dat ook Petronella moest doen, was zwaar en eentonig. © Henk Haen

Heemkundige onderzocht Udenhoutse kindermoord uit 1875. 'Een inktzwart, maar toch ook positief verhaal'

UDENHOUT - Heemkundige Henk Haen uit Udenhout bracht het trieste verhaal in kaart van Petronella van de Sande. Ze vermoordde in 1875 in opperste wanhoop haar eigen baby. 

Vroeger was alles beter, of toch niet? Heemkundige en voormalig organisatieadviseur Henk Haen heeft er plezier in om oude verhalen, vooral uit het Udenhoutse, tegen het licht te houden. Hij komt er nogal eens achter dat die goede oude tijd toch niet zo fantastisch was. 

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.