Volledig scherm
Nieuwbouwproject Koningsoord

Heijmans gaat eerste fase Koningsoord realiseren

BERKEL-ENSCHOT/TILBURG - Heijmans gaat de eerste fase van nieuwbouwproject Koningsoord in Berkel-Enschot realiseren. Het gaat om 139 appartementen en ruim 11.000 m2 aan commerciële ruimte die samen met Abdij Koningsoord het nieuwe Dorpshart van Berkel-Enschot vormen. Heijmans, de gemeente Tilburg en de toekomstige winkeleigenaren hebben definitief overeenstemming bereikt over het nieuwe woon- en winkelgebied dat een waarde heeft van ruim 35 miljoen euro.

Het nieuwe winkelgebied gaat plaats bieden aan winkels die nu nog aan de Eikenbosch in Berkel-Enschot liggen. Naast herhuisvesting van die winkels is er ook ruimte voor nieuwe winkels. Het winkelgebied komt tegenover Abdij Koningsoord te liggen en omvat winkelpanden van verschillende grootte, waaronder drie supermarkten.

Appartementen
​Heijmans heeft circa zeventig procent van de nieuwe winkelruimtes verkocht aan eigenaren van het nog te verhuizen winkelcentrum Eikenbosch. Zij zijn verantwoordelijk voor de verhuur van hun eigen winkelruimtes in het nieuwe winkelcentrum. Van de overige winkelruimtes in het nieuwe centrum is al de helft langjarig verhuurd. Boven het winkelgebied worden 139 appartementen gerealiseerd voor de huur- en koopsector. Daarvan zijn er zestig verkocht aan woningstichting Tiwos en 37 aan een belegger. De overige appartementen komen in de vrije verkoop.

Naar verwachting start Heijmans medio oktober 2017 met de bouw, waarna het winkelgebied en de appartementen in 2019 worden opgeleverd. Project Koningsoord Nieuwbouwplan Koningsoord voorziet in totaal in circa 800 woningen en 11.000 m2 aan commerciële ruimte. Het project bestaat uit meerdere ontwikkelfases, waarvan de bouw van het nieuwe winkelcentrum en appartementen de eerste is.

Tilburg e.o.