Volledig scherm
PREMIUM
Hein van den Berg vertrekt voor de 50ste en laatste keer met zijn Rowans op kamp in Duitsland. © Marlies Van Iersel

Hein gaat voor de vijftigste keer op kamp met de scouts. 'Het was een geweldige tijd'

UDENHOUT/OISTERWIJK - Het Tongerloplein in Udenhout lag er zaterdagochtend om half zeven nog stil bij. Het gezang van enkele vogeltjes wordt verstoord door twee personenbusjes met een logo met het opschrift 'RA 200 50 jaar' erop. Met deze bussen vertrekken vijftien scouts van Rowan-afdeling 200 van Scouting Sint Lambertus, sommigen van hen de slaap nog in hun ogen, naar hun kampadres in Ingelfingen in Duitsland. Vijf begeleiders en negen jongens tussen 14 en 17 jaar én Hein van den Berg. 

Hein ('80 plus') begon in 1968 na het verkennerskamp met de Rowans in Udenhout. Rowans zijn een speltak als verkenners, maar dan voor jongens tussen 14 en 17. ,,De verkenners wilden met Rowans beginnen, omdat ze na hun veertiende niet weg wilden. De toenmalige leiding van scouting zag dat niet zo zitten, maar we mochten het enkele jaren proberen. Het is gelukt: meer dan 275 jongens waren in die vijftig jaar lid van de Rowans", aldus Van den Berg, die afgelopen zaterdag voor de vijftigste en laatste keer op weekkamp vertrok met zijn mannen. 

  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.