Volledig scherm
© Toby de Kort/De Kort Media

Hennepkwekerij aangetroffen bij brand in loods in Tilburg, 58-jarige bewoner aangehouden

updateTILBURG - Aan de Bredaseweg in Tilburg is maandagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen bij een brand in een loods bij een woning. De 58-jarige bewoner werd aangehouden. De brand ontstond rond 12.40 uur vermoedelijk door kortsluiting, zo meldt de politie.

De hulpdiensten kregen maandagmiddag een melding dat er brand woedde in een schuur aan de Bredaseweg. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en probeerde de brand zowel van binnenuit als vanaf het dak van de bijbehorende woning te blussen. Het dak werd met onder andere een koevoet en een kettingzaag opengebroken om bij de vuurhaard te kunnen komen. 

Afgetapt

Nadat de brand was geblust bleek dat op de begane grond een hennepkwekerij met ruim 200 planten was ingericht. Daar bleek de brand ook te zijn uitgebroken. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan. 

Op de eerste verdieping bevond zich een hennepstekkerij met vijftig moederplanten. Ook werden in de loods veel aan hennepkwekerij gerelateerde materialen aangetroffen. Deze goederen werden in beslag genomen en de plantage werd geruimd.

Buurtbewoners

Buurtbewoners zeiden al langer te vermoeden dat er 'iets met drugs' gebeurde rond het pand, omdat er filters op het dak waren geplaatst. 

De politie onderzoekt de zaak.

Volledig scherm
© Toby de Kort/De Kort Media

Tilburg e.o.