Volledig scherm
© Joris Buijs/Beeld Werkt

Hennie Jacobs, Tante Pollewop en Rick Houweling winnen Vrijwilligersprijs Tilburg

TILBURG - Hennie Jacobs, Tante Pollewop en Rick Houweling zijn uitverkozen tot de Vrijwilligers van 2015 in Tilburg. Er werden ruim 2600 stemmen uitgebracht. Wethouder Hans Kokke reikte hen vrijdagavond de prijzen uit in de Koepelhal en de Wagenmakerij op de jaarlijkse VrijwilligersBedankTavond. Daarna barstte het drukbezochte feest los in de Spoorzone.

Hennie Jacobs, kleurrijke bewoner van Groenewoud, kreeg de onderscheiding o.a. voor zijn verdienstelijke en vaak ludieke inzet voor de Hersenstichting en het jaarlijkse evenement tegen kanker, de Alpe d'HuZes. Daarnaast zet Hennie zich vol overgave in voor de Nadine Foundation, een stichting tegen Zinloos Geweld.

Tante Pollewop
De prijs voor de beste vrijwilligersorganisatie ging naar Tante Pollewop, de goededoelenwinkel die mooie gebruikte kinder– en dameskleding inzamelt en verkoopt voor onderwijsprojecten in Kenia van de Tilburgse Stichting Elimu. Ook geeft Tante Pollewop kledingbonnen uit aan organisaties uit de stad die zich met armoede bezighouden. Al meer dan 5000 Tilburgse kinderen werden op deze manier dankzij Tante Pollewop leuk aangekleed.

De enthousiaste Rick Houweling heeft al op zeer jonge leeftijd (14) de Stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer opgericht. Jaarlijks organiseert hij een open dag waarop geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij agrarische bedrijven in de omgeving. Vanaf zijn 15e is Rick ook actief als vrijwilliger bij Kinderboerderij & Natuureducatiecentrum ’t Valleike in de wijk Reeshof in Tilburg.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.