Volledig scherm

Herkomst in Tilburg gevonden raketwerper blijft vaag

* UPDATE 12.33 UUR * TILBURG - In de rechtszaak over de drugshandel van enkele kopstukken van motorclub Satudarah stonden dinsdag drie mannen terecht. Zij worden gezien als hulpjes van de leiders. Het gaat om mannen uit Tilburg, Poppel en Eindhoven.

Alle drie de verdachten waren dinsdag bij de rechtszaak aanwezig. Het ging onder meer over de raketwerper die bij de invallen op 30 november 2011 werd gevonden.

Verstopt in pvc-buis
Het wapen werd aangetroffen in een bedrijf van twee van de verdachten, vader en zoon, aan de Bisschop Zwijssenstraat. Het bedrijf verhuurde limousines. De raketwerper die werd gevonden, was verstopt in een pvc-buis. Ook werd tijdens de inval 112.000 euro en een doos met ruim zeven kilo amfetamine gevonden.

De eigenaren van het bedrijf zeiden dinsdag tijdens de zitting geen idee te hebben waar de amfetamine vandaan kwam. Een deel van het aangetroffen geld zou bedoeld zijn geweest voor de aankoop van een Rolls Royce.

Bij een inval in een loods in Biezenmortel werd een aanhangwagen gevonden met daarop met apparatuur die nodig is voor een drugslaboratorium. Opnieuw verklaarden twee verdachten dat ze van niets wisten. ,,Ik kwam bijna nooit in die loods", aldus de Tilburger die de schuur had gehuurd.

Opdracht
De derde verdachte, een Eindhovenaar, bekende dat hij de aanhangwagen met labspullen naar Biezenmortel heeft gebracht. ,,Ik kreeg daar 350 euro voor van een opdrachtgever." De andere verdachten hadden volgens hem niets met de wagen te maken. Ook de pvc-buis die in Tilburg werd gevonden, zou door de Eindhovenaar zijn neergelegd. ,,Ik wist niet dat er een raketwerper in zat." Hij zou dit allemaal hebben gedaan in opdracht van een Griekse man die in Rotterdam woonde.

Maandag horen alle verdachten wat voor straffen justitie tegen ze eist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.