Ophalen van duo-bakken door het BAT.
Volledig scherm
Ophalen van duo-bakken door het BAT. © Beeld Werkt/Jan van Eijndhoven

Het is heet, dus daar komen ze: gratis zakjes tegen maden-ellende in Tilburg

TILBURG - Broeiend warm, grote kans op maden in de kliko. Alle inwoners van Tilburg krijgen daarom binnenkort een brief van de gemeente met daarin een aantal biologisch, afbreekbare afvalzakjes. Daar kan keukenafval (bijvoorbeeld etensresten) in, dat daarna veilig in de GFT-container kan.

De zakjes voorkomen of remmen de komst van maden in de container, stelt de gemeente. Dat is een hardnekkig probleem en bij veel inwoners een grote ergernis. De vroege zomerhitte noopt tot extra actie. 

LST-politicus Hans Smolders voert er al lang een kruistocht tegen de kliko-ellende. Tot voor kort wilden B en W en de gemeenteraad niet mee in zijn voorstel het GFT-afval in warme maanden weer wekelijks in plaats van om de twee weken op te halen. Inmiddels denkt het college daar anders over. Maar het laat het aan de nieuwe regeerploeg over om met een plan te komen. 

 De GFT-zakjes waren ook al gratis verkrijgbaar bij de stadswinkels, milieustraat Albion, de wagen voor Klein Gevaarlijk Afval op de weekmarkt en bij het kantoor van BAT aan de Ceramstraat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.