Volledig scherm
Vrijwilligers van diverse 'schoonmaakteams' in de Reeshof planten in het Huibevenpark narcissenbollen die straks samen een zon vormen. © Hein Eikenaar/BD

Het is waterkoud, maar in de Reeshof wordt een zonnetje voorbereid

TILBURG - De straffe wind en koude regendruppels lijken het groepje vrijwilligers donderdagmorgen niet te deren. Geknield en gebukt stoppen ze in het Huibevenpark honderden narcissenbollen in de grond. Dat moet in het voorjaar een bloemenzon opleveren.

De actie was onderdeel van een dag georganiseerd door de BAM, die hiermee haar dank aan alle vrijwilligers wil uitspreken die meehelpen de Reeshof schoon te houden. In de wijk zijn meerdere teams en tientallen mensen in touw om zwerfafval of hondenpoep uit parkjes, bermen en van stoepen te ruimen.

BAM, door de gemeente ingehuurd om de openbare ruimte schoon te houden, kondigde onlangs aan de Reeshofbewoners meer centraal te stellen. Dat gebeurde na de nodige kritiek op het onderhoud en een boete van de gemeente. Die stelde eind oktober ook dat de BAM de zaken inmiddels op orde heeft. De vrijwilligersdag - in het voorjaar als de zon in het Huibevenpark bloeit, volgt de tweede - is een van de manieren waarop de aannemer meer aandacht aan de wijk geeft.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.