Volledig scherm
Boekomslag De Achterkant van Nederland © Uitgeverij Balans

Het Zuidelijk Toneel maakt theater over onderwereld in Brabant

TILBURG - Schrijver A.H.J. Dautzenberg en de gevallen wetenschapper en auteur Diederik Stapel uit Tilburg schrijven twee toneelstukken voor Het Zuidelijk Toneel in Tilburg. De thema's zijn geïnspireerd door het boek 'De achterkant van Nederland' waarin wetenschapper Pieter Tops en journalist Jan Tromp beschrijven hoe in Noord-Brabant de onder- en bovenwereld met elkaar verweven zijn.

Het eerste stuk dat Dautzenberg en Stapel schrijven gaat over 'de achterkant van het land', over de criminaliteit, productie van hennep en xtc. Het is in het seizoen 2019-2020 in de grote zalen te zien. Het jaar daarna verschijnt het toneelstuk over de bovenwereld, onder meer over justitie en de rechtelijke macht. De titels van de toneelstukken zijn nog niet bekend.

Dagboek

Dautzenberg zegt dat de teksten niet dichtbij het oorspronkelijke verhaal van de wetenschapper Tops zullen liggen. ,,Dat is karikaturaal, schreeuwerige Telegraaf-taal."  

Dautzenberg schreef eerder met Diederik Stapel brievenroman 'De Fictiefabriek' en 'Van licht en donker', een reeks essays over film. 

In het Brabants Dagblad van zaterdag (editie Tilburg) een interview met Anton Dautzenberg. Hij is vijftig jaar. Daarom verschijnen zaterdag twee boeken van hem. Een dagboek over zijn vijftigste levensjaar en een bundel met verhalen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.