De aanleg van het pad over het Burgemeester Stekelenburgplein.
Volledig scherm
De aanleg van het pad over het Burgemeester Stekelenburgplein. © Jan van Eijndhoven

Hete avond voor wethouder om Stekelenburgplein

TILBURG - Wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone) werd over de kostenoverschrijding van het Burgemeester Stekelenburgplein maandagavond op het rooster gelegd door de voltallige raadscommissie.

De politieke boosheid ging niet zozeer uit naar de 2,3 miljoen euro die erbij moet om het plein en omgeving af te maken. Het ging vooral om het feit dat De Vries de raad zo laat informeerde en het feit dat ambtenaren dachten dat probleem zelf buiten het zicht van de raad op te lossen.

Excuses
Eerder maakte De Vries via het Brabants Dagblad al excuses, maandag deed hij dat bij herhaling opnieuw. ,,Op enkele cruciale momenten is verkeerd gehandeld." Ook het feit dat veel informatie niet vanuit het college, maar pas na vragen van de VVD op tafel kwam, verontrustte de commissie. ,,Ik haal het waarschijnlijk niet meer in mijn hoofd het zo nog eens te doen", sprak De Vries.

In de raadsvergadering van 19 december besluit de raad definitief over het extra krediet. Onder meer PvdA, VVD en OPA willen eerst nog een onderzoek.

Tilburg e.o.