Volledig scherm

Heuvelstraat Tilburg aan vooravond ingrijpende verandering

TILBURG - Er staan ingrijpende veranderingen op stapel in wat van oudsher de 'gouden driehoek' in de Tilburgse Heuvelstaat heette: de samenklontering van V&D, Hema en C&A. Vanaf januari worden die al goed zichtbaar.

Dan staat de sloop gepland van het pand van schoenenzaak Durlinger. Die maakt plaats voor een poortgebouw voor de nieuwe passage naar het Pieter Vreedeplein. In die passage komt ook een tweede toegang voor het warenhuis van Hudson's Bay.

Dat moet volgend jaar rond deze tijd operationeel zijn. Zowel de winkel van Hudson's Bay als het poortgebouw en de passage worden ontworpen door Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten. Aan de overkant van de Heuvelstraat komt op de plaats van de leegstaande Coolcat een tweede poortgebouw.

De verwachting is dat in elk geval ook de Hema de winkel ingrijpend vernieuwt. H&M heeft recent zijn gerenoveerde en uitgebreide winkel heropend, Zara is op de hoek met de Willem II-straat ver gevorderd met de verbouwing.

Lees een uitgebreid verhaal over de plannen voor het Tilburgse stadshart in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van vrijdag 21 oktober.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.