Volledig scherm
© rechtenvrij

Hiphopfestival Woo Hah! is Spoorzone ontgroeid en verhuist naar Beekse Bergen in Hilvarenbeek

TILBURG – Het internationaal gerenommeerde hiphopfestival Woo Hah! vertrekt uit de Spoorzone in Tilburg. De vijfde editie wordt gehouden in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, zo heeft de organisatie vrijdagochtend bekendgemaakt. 

,,Na de uitverkochte editie van 2017 maken wij ons klaar voor het eerste lustrum. Naast twee volle festivaldagen op zaterdag en zondag bieden wij campingbezoekers een extra avond gevuld met dj's en live acts op vrijdag", laat de organisatie trots weten op Facebook.

Spoorzone ontgroeid

Woo Hah! is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de bekendste hiphopfestivals van Europa. Bij het begin van het festival in 2014 waren nog 4000 mensen per dag aanwezig op het hip-hopfestival. In 2017 waren dat er 15.000 per dag.

Afgelopen editie was Woo Hah al maanden van tevoren volledig uitverkocht. Op de website Ticketswap waren er ook nog eens 5.000 mensen die onverhoopt een ticket probeerden te bemachtigen.

,,Misschien zouden we wel 22.000 bezoekers per dag kunnen hebben, maar dat is op deze locatie niet passend”, zei organisator Ruud Lemmen toen tegen deze krant over de Spoorzone. ,,We willen de charme en het karakter niet verliezen, maar het is wel zo dat elke vierkante meter hier zes keer in gebruik is."

Meer bezoekers in Hilvarenbeek

De Spoorzone vormde volgens Lemmen qua terrein en uitstraling een perfecte match met Woo Hah, wat de capaciteit betreft was dat een ander verhaal. Met de Beekse Bergen als decor kan het hiphopfestival naar verluidt duizenden bezoekers meer trekken.

Het festival vindt volgend jaar plaats op 13, 14 en 15 juli.

Klik hier voor de uitgebreide pagina van het Brabants Dagblad over het Tilburgse festival met video en foto's van de verschillende concerten en sfeerverslagen van het festivalterrein.

Tilburg e.o.