Hoogbejaarde vrouw overleden na brand in keuken

TILBURG - De vrouw die woensdag zwaargewond raakte tijdens een woningbrand aan de Marie Koenenlaan in Tilburg is overleden. De hoogbejaarde werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek woensdagavond aan haar verwondingen.

Ook de zoon van de vrouw was ten tijde van de brand in huis. Hij raakte gewond en is ook naar het ziekenhuis gebracht. Naar verluidt heeft hij vooral rook ingeademd. 

De brand brak woensdagavond rond 18.25 uur uit. Bij aankomst van de brandweer meldde de zoon dat zijn moeder nog binnen was. Zij werd gevonden in de brandende keuken en werd met ernstige brandwonden naar buiten gebracht. Er werd een traumahelikopter voor haar opgeroepen, maar die is uiteindelijk niet geland. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gegaan. 

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. De politie en brandweer onderzoeken dat. 

Volledig scherm
Brand in keuken Tilburg © Jack Brekelmans/Persburo BMS
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin
    PREMIUM

    Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin

    TILBURG - Pianiste PeiYao Wang knikt goedkeuren. ,,Een mooie plek", zegt ze en ze wijst naar de boomkruinen die de plek in het bos van een bladerdak voorzien. Precies wat ze wil, een intieme plek in de Oude Warande waar de Nocturnes van Chopin die ze gaat spelen goed tot hun recht zullen komen. Ze luistert naar de trein naar Breda die op de achtergrond hoorbaar voorbij raast. Maar dat vindt ze geen probleem. De vogels laten zich immers ook goed horen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.