Volledig scherm
Zicht op Hudson's Bay vanaf de nieuwe doorgang in de Heuvelstraat. Op de achtergrond de woontoren aan het Pieter Vreedeplein. © Stephan Jongerius

Hudson's Bay geeft op 30 september feestje in Tilburg

TILBURG - Donkere wolken boven de komst van Hudsons's Bay? De officiëIe opening voor Tilburg is gepland: op zaterdag 30 september geeft de Canadese keten hier een feestje. 

PR-bureau Citigate wil de datum nog niet bevestigen, maar Hudson's Bay heeft voor die avond van 20 tot 22 uur een evenementenvergunning aangevraagd. Wat het feestje inhoudt blijft nog geheim.

Amsterdam gaat als eerste Nederlandse filiaal op 19 september open. Het Tilburgse filiaal draait voor de officiëIe openingsdatum al warm, vermoedelijk vanaf 21 september. In diezelfde periode gaan ook de filialen in Den Bosch en Breda van start. 

Protest

De stichting Behoud Binnenstad Tilburg speelt met het idee de opening in Tilburg aan te grijpen voor een protest tegen de geplande woontoren aan het Pieter Vreedeplein. Die moet, schuin tegenover de bestaande woontoren, verrijzen op de locatie naast het nieuwe warenhuis.   

Over de ambitieuze plannen voor Hudson's Bay ontstond twijfel nadat een activistische aandeelhouder het concern opriep om de activiteiten in Europa af te bouwen. Deze aandeelhouder heeft 4 procent van de stukken in zijn bezit. Hudson's Bay liet weten met volle kracht door te gaan met de uitbouw in Europa.   

Tilburg e.o.