Het terrein van de waterzuivering, dat deels als zodanig in gebruik blijft.
Volledig scherm
Het terrein van de waterzuivering, dat deels als zodanig in gebruik blijft. © Beeld Werkt

Iedereen mag plan indienen voor nieuw gebruik waterzuivering Moerenburg

TILBURG - Een mooi idee voor ander gebruik van het waterzuiveringsterrein in landschapspark Moerenburg? Ga je gang: binnenkort ligt het speelveld open voor iedereen die denkt een haalbaar ondernemingsplan te hebben.

Waterschap De Dommel, eigenaar van het terrein, zet zijn kaarten niet langer op één ondernemer, Tilburger Paul de Kanter. Er komt een openbare aanbesteding.

Een juridisch advies ligt aan die omslag ten grondslag. Projectleider Martin Bouwman van het waterschap wil dat niet bevestigen. Hij houdt het bij ‘het voortschrijdend inzicht dat dit toch verstandiger is’. Het dagelijks bestuur van De Dommel moet formeel nog een besluit nemen. Het onderwerp staat volgende week op de agenda.

De Kanter en het waterschap waren al twee jaar in gesprek over een invulling met recreatie plus horeca en educatie. Aanvankelijk was er ook sprake van een nieuw stadsstrand, maar de ondernemer liet dat idee eerder dit jaar vallen. In Moerenburg en de wijk Armhoefse Akkers bleef bezorgdheid over het effect van De Kanters plannen op de omgeving.

Is hij nu uit het veld geslagen? Nee, zegt de ondernemer. ,,Ik kan dit alleen maar aanmoedigen. Het beste plan voor die locatie mag gewoon winnen. Er is hoe dan ook samenwerking tussen meerdere partijen nodig. Ook in mijn plan, dat ga ik ook indienen. Maar als het iets anders wordt, en ik kan me er in vinden, sta ik er positief in om mee te doen.”

De buurtraad Armhoefse Akkers is positief. Voorzitter Lout Donders: ,,Dit is een fijne ontwikkeling die nieuwe ruimte geeft.” Bijvoorbeeld voor een plan dat natuur, educatie, cultuur en groen met passende horeca koppelt. ,,Als het een initiatief van burgers wordt kan het zijn dat het minder economisch gedreven is.”

Tilburg e.o.