Volledig scherm
Het Vakcollege in Tilburg. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

'Iedereen op Tilburgse Vakcollege wist van naaktfoto's'

TILBURG - Er was geen leerling op het Vakcollege in Tilburg, die niet wist van de Instagram-accounts waarop naaktfoto's en filmpjes van vechtpartijen te zien waren. Dat blijkt woensdagochtend bij de vmbo-school, waar de jongeren vrijuit over de kwestie praten. "Iedereen op school had het er over", zeggen ze. "Iedereen wist ervan. Ook op het Reeshof College en De Rooi Pannen."

Toch hebben lang niet alle leerlingen de foto's en filmpjes ook gezien. "Ik wist dat er problemen van zouden komen. Ik wilde ze niet zien", zegt 13-jarige Romero Georgiadis. "Ik vond het maar raar en was niet geïnteresseerd", zegt Casper Jansen (14).

Anderen hebben de accounts wel bezocht. Uit nieuwsgierigheid of omdat ze het grappig vonden. Ze vinden het wel zielig voor het 14-jarige meisje waarvan naaktfoto's werden geplaatst. "Maar het is ook niet slim om zulke foto's van jezelf door te sturen", vinden veel leerlingen.

Dinsdagavond werd bekend dat er tientallen seksueel getinte foto’s van minderjarige Tilburgse meisjes rondgaan op sociale media. Dit bleek uit onderzoek van deze krant. Op de onder jongeren populaire app Instagram zijn accounts actief met pikante foto’s van vooral leerlingen van het Tilburgse Vakcollege, een vmbo-school.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.