Volledig scherm
De bewoners kijken samen naar 'Als de dijken breken'. © Guy Horrichs

'Ik ben bang dat er nog een watersnoodramp komt'

TILBURG - De bewoners van woonzorgcentrum Koningsvoorde in Tilburg Zuid zitten gezamenlijk achter de televisie en kijken naar een aflevering van ‘Als de dijken breken.’ Onder het genot van een glaasje fris en stukjes kaas en worst is het ouderwets gezellig en leven de bejaarden erg mee met de mensen in de serie die een watersnoodramp meemaken.

Een van hen is de 80-jarige Dimphina Oerlemans die, net als de andere bewoners, in beeld kwam bij enkele scènes die opgenomen zijn in de Koningsvoorde. ,,Ik vond het heel leuk om mee te spelen. We moesten eerst de trap op om te schuilen voor het water. Na de opnames werd er veel over gesproken en werden er veel verhalen verteld over de watersnoodramp van 1953.”

Ook bij Oerlemans komen de herinneringen terug. ,,Ik was achttien jaar oud toen die ramp zich voltrok. Mijn man werd opgeroepen als soldaat om zandzakken te gaan leggen voor de deuren. Ook weet ik nog dat ze met een bel langs de huizen gingen om iedereen te waarschuwen. De kans dat het nog eens kan gebeuren, maakt me bang”, vertelt een angstige Oerlemans.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.