Charlotte Caspers maakt onderschildering.
Volledig scherm
Charlotte Caspers maakt onderschildering. © Mark Zegeling/Het Geheim van de Meester.

In Tilburg opgegroeide Charlotte imiteert werk van Hollandse meesters

TILBURG - Charlotte Caspers (38)  maakte veertien reconstructies van schilderijen van Hollandse meesters voor het tv-programma 'Het Geheim van de meester'.  Ook schilderde ze werk van Monet en Rubens.  Zondagmiddag is Charlotte Caspers even terug in de stad waar ze is opgegroeid en vertelt ze bij Theaters Tilburg hoe ze werk van Bosch, Mondriaan en Rembrandt namaakte. 

Rond haar achttiende vertrok Charlotte Caspers uit Tilburg, de stad waar ze les kreeg op het Theresia lyceum en de stad waar haar ouders nog steeds wonen. Ze ging naar Nijmegen om kunstgeschiedenis te studeren en volgde daarna de postacademische opleiding voor restauratie van schilderijen in Maastricht.

Dat verklaart een hoop. Ze maakte reconstructies van schilderijen in opdracht van musea, gaf les in historische schildertechnieken op de universiteit van Amsterdam en dan ligt het voor de hand dat de makers van 'Het Geheim van de Meester' juist haar vroegen om bekende schilderijen van Hollandse meester minutieus na te maken. 

In het Brabants Dagblad - editie Tilburg - van vrijdag een uitgebreid verhaal over Charlotte Caspers. 

Over de serie is ook een boek verschenen. 

Cover boek Het geheim van de Meester
Volledig scherm
Cover boek Het geheim van de Meester © Mark Zegeling/Het Geheim van de Meester.
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.