Volledig scherm
Koningsoord © Rudolf Robben

Inwoners Berkel-Enschot niet overtuigd van plannen met overwegen

BERKEL-ENSCHOT - Is het afsluiten van de overweg op de Raadhuisstraat voor gemotoriseerd verkeer echt nodig? Waarom wordt Berkel-Enschot tot 2024 in onzekerheid gelaten over het al dan niet openhouden van de overweg op De Kraan?

Deze twee vragen bleven maandagavond terugkomen in de vele betogen van dorpsbewoners tijdens de speciale raadscommissie Vestigingsklimaat in de Druiventros over de ontsluiting van Koningsoord. Dertien bewoners spraken in, waarbij de gemeente forse kritiek kreeg.

Zo wordt de peperdure fietstunnel volgens bewoners amper gebruikt en hebben eerdere besluiten gezorgd voor enorme verkeersdruk op de Molenstraat en omgeving. De overweg aan de Molenstraat wordt nog drukker als die aan de Raadhuisstraat alleen open blijft voor fietsers.

De gemeenteraadsleden mochten maandag alleen technische vragen stellen. Het politieke debat wordt komende maandag 5 december gevoerd. Vanwege Sinterklaas wordt deze vergadering ‘s ochtends gehouden op het gemeentehuis. De dertien insprekers mogen dan kort reageren op de inbreng van de partijen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.