Volledig scherm
Isodorus Jonkers overleed afgelopen weekend op 84-jarige leeftijd. © Privéfoto

Isidorus Jonkers (84) van Likeurmuseum Hilvarenbeek overleden

TILBURG - Eigenaar en oprichter Isidorus Jonkers van het Nationaal Likeur- en Frismuseum is afgelopen weekend op 84-jarige leeftijd gestorven. Hij overleed zondagochtend vroeg in zijn slaap. Jonkers, geboren en getogen Tilburger, was al geruime tijd ongeneeslijk ziek.

Is Jonkers had ruim dertig jaar zijn eigen Likeurmuseum in Hilvarenbeek, eerst aan de Goirlesedijk en daarna in het oude schoolgebouw aan de Varkensmarkt. Daar was zijn particuliere collectie te bezichtigen, een unieke verzameling van het industrieel erfgoed van gedistilleerd Nederland. Oktober vorig jaar sloot het museum noodgedwongen voorgoed zijn deuren.

Slijterij
Als ondernemer en distillateur stond hij jaren aan het hoofd van het familiebedrijf Is. Jonkers & Zonen. Daarna ging hij verder met zijn slijterij Oude Jonker in de Johannes van Zantenstraat. Het huidige Jonkers Distillers BV is sinds 2010 eigendom van Schrobbelèr BV.

Passie
Ook muziek was een grote passie van Bourgondiër Isidorus Jonkers. Meer dan zestig jaar was hij al actief lid van harmonieorkest L'Echo des Montagnes, waar hij basklarinet speelde. Zaterdagavond, slechts enkele uren voor zijn dood, bezocht hij nog het traditionele nieuwjaarsconcert in de Concertzaal.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.