Volledig scherm
Banketbedrijf Maitre Paul BV (Clearwood) in Tilburg.Archieffoto PVE

Japans bedrijf neemt Tilburgse Maitre Paul over

TILBURG - Banketbedrijf Maitre Paul BV (Clearwood) in Tilburg wordt overgenomen door het Japanse bedrijf Chateraisé. De directies van beide bedrijven hebben hierover overeenstemming bereikt.


Chateraisé is zelf actief met de productie van desserts en taarten. Het bedrijf is in Japan tien keer zo groot als Maitre Paul en verkoopt haar producten in Japan in een eigen retailketen met circa 465 outlets.
Maitre Paul is in Nederland onbetwist marktleider, maar ook sterk actief op andere Europese markten. Maitre Paul wist vorig jaar ondanks een stagnerende markt in Nederland toch een sterke omzetstijging te realiseren.
"De overname van Maitre Paul geeft Chateraisé vaste voet in Europa. Omgekeerd kan Maitre Paul profiteren van de knowhow op het gebied van productie en engineering van Chateraisé. Samen hebben de bedrijven een perfecte match op het gebied van productontwikkeling. De productie blijft in Tilburg en het huidige management blijft in functie," aldus het perbericht, dat meldt dat de overname inmiddels is gerealiseerd.

Tilburg e.o.