Volledig scherm

'Je bent een echte Tilburger…' loopt storm

Do 7 mrt: Het kan Tilburgse Facebook-gebruikers bijna niet zijn ontgaan: het succes van de pagina 'Je bent een echte Tilburger als…' Binnen twee weken tijd naar 5.568 likes, op een foto wordt soms honderden keren gereageerd.

Elke stad, dorp, uithoek lijkt deze dagen een 'je bent een echte …, als'-pagina te krijgen. Van Hoekenees (Hoek van Holland), Dinxperlo tot Amsterdam. De mensen achter de pagina's zijn vooral 'gewone' burgers.

De man achter de Tilburgse variant is Dennis Goossens (39), hij zette de pagina op nadat hij gelijksoortige sites over Breda en Vlaardingen voorbij zag komen. Aansluiten was simpel: een pagina aanmaken en enkele 'nostalgische foto's' online zetten.

Het succes: op dag één 500 tot 600 likes, nu precies twee weken later staat de teller op 5.568. Onverwacht succes, zegt Goossens. "De Tilburger is vaak maar weinig trots, dacht ik. Maar het pakt gelukkig heel goed uit."

Goossens is een geboren en getogen Tilburger, maar woont nu in Udenhout. Edoch: neemt niet weg dat hij 'nog Tilburger in hart en nieren is'.

De reacties zijn voor 99,9 procent positief, vertelt hij. Al zit er de enkeling tussen die boos is omdat hij of zij 'geen echte Tilburger zou zijn'. "Je moet het ook niet te serieus nemen, ikzelf leer elke dag weer wat over de stad bij."

Ondanks de stormachtige opkomst heeft hij er geen dagtaak aan. "Gelukkig niet, ik heb gewoon werk hoor." De beheerder zet drie foto's per dag online, aan de foto's komt hij door te googelen of ze worden door lezers opgestuurd. Hij lacht: "Maar alle mail en reacties lezen, zoals tijdens zijn eerste dagen, zit er niet meer in."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.