Volledig scherm
Jeroen van Dijk wordt de nieuwe fractievoorzitter van VVD Tilburg. © Gemeente Tilburg

Jeroen van Dijk nieuwe fractievoorzitter VVD Tilburg

TILBURG - Ondernemer Jeroen van Dijk wordt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Tilburg. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de partij. Hij volgt Roel Lauwerier op, die het te druk heeft met zijn werk voor Twynstra Gudde.

Met Van Dijk kiest de VVD voor de hoogst geplaatste kandidaat na de voormalige VVD-wethouders Lauwerier en Joost Möller. Hij zit sinds 2014 in de Tilburgse gemeenteraad. De kersverse fractievoorzitter van de VVD is getrouwd en heeft twee kinderen. Van Dijk is ondernemer en managing partner van Fixxum Risicobeheerders in Tilburg en onder meer mede-eigenaar van het Faxx gebouw.

​Van Dijk vindt het de hoogste tijd dat VVD ' terug aan het stuur’ komt. „Als ik tegenwoordig naar de stad wil, kan ik mijn auto beter in Oisterwijk laten staan. Pas is nog een peperduur fietshotel de begroting ingefietst. De autoluwe Nieuwlandstraat wordt ondanks tegenstand van bewoners en ondernemers doorgedrukt, en dan ook nog eens in een groter gebied.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.