Volledig scherm
In Tilburg oefenen jongeren voor de Ten Miles op de Noord Corellistraat © Marie-Therese Kierkels/Beeld Werkt

Jochies uit Noord trainen voor Ten Miles Tilburg

TILBURG - Een groep jongens uit Tilburg Noord is begonnen met de training voor de Tilburg Ten Miles. 'Ik wil laten zien dat Marokkanen niet lui zijn' zegt Amine (13) vandaag in het Brabants Dagblad.

Initiatiefnemer is Nassar Chakir, buurtsportwerker bij de gemeente Tilburg. Hij deed als jochie ook al mee met het evenement, maar zag dat het een van de weinigen recreanten was met een Marokkaanse achtergrond.

Aan de eerste training deden zestien jongeren mee, allen van Marokkaanse en Somalische origine. "Uit zichzelf zouden deze jongeren nooit op het idee komen", zegt Chakir. De groep gaat op zes september voor de tien kilometer.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.
  2. Gemert sluit Boef in de armen: 'Ik ben hier speciaal voor hem'

    Gemert sluit Boef in de armen: 'Ik ben hier speciaal voor hem'

    GEMERT - Geen woord over 'kechs' of excuses. Rapper Boef kwam in discotheek Time Out in Gemert maar voor één ding: een feestje maken. De fans hebben rapper Boef zijn misstappen vergeven. In een volle discotheek Time Out in Gemert stond Sofiane Boussaadia, zoals hij echt heet, in de nacht van zaterdag op zondag voor een uitgelaten publiek. De aangekondigde bierdouche, waartoe werd opgeroepen op internet, bleef beperkt tot een beetje fris dat de lucht in ging. Toch voldoende aanleiding voor een grote, brede begeleider van de rapper om even poolshoogte te nemen in het publiek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.