Volledig scherm
Johan van Laarhoven. © BD

Johan van Laarhoven vraagt koning Willem-Alexander om hulp

TILBURG - De in Thailand gevangenzittende coffeeshophouder Johan van Laarhoven heeft koning Willem-Alexander om hulp gevraagd in een brief. De tot 103 jaar cel veroordeelde Tilburger vraagt de koning om zich in te zetten voor zijn lot en dat van zijn eveneens gevangenzittende vrouw.

,,Mag ik u vanuit het diepste van mijn hart vragen uw contacten aan te wenden voor een rechtvaardige behandeling van mij en mijn vrouw? Wilt u mij helpen, majesteit? Bevrijd mij alstublieft uit deze Thaise hel", zo schrijft Van Laarhoven in zijn brief.

'Laatste redmiddel'
Van Laarhoven heeft eerder handgeschreven brieven geschreven vanuit zijn gevangeniscel in Bangkok. Via-via weet hij die naar Nederland te loodsen. De brief aan de koning noemt Van Laarhoven een 'laatste redmiddel'. ,,Majesteit, ik ben misschien maar een simpele oud-coffeeshophouder. Ik ben geen nationaal exportproduct. Ik ben geen dj, geen journalist of fotomodel waar heel het land trots op is. Maar ik ben nog steeds wel uw onderdaan. Een onderdaan die uw hulp nodig heeft – heel hard nodig heeft.”

In de Tweede Kamer zijn al herhaaldelijk vragen gesteld over de detentie van Van Laarhoven. Een aantal partijen vindt dat minister Van der Steur in actie moet komen, maar die heeft laten weten dat hij daar niets voor voelt. Ook de Nationale Ombudsman heeft zich op de zaak gestort.

Rare zweren
​,,Dat geeft mij moed”, schrijft Van Laarhoven, wiens gezondheid achteruit holt. ,,Ik ben bijna 40 kilo afgevallen. Ik heb hartklachten, mijn galblaas moet worden verwijderd en ik heb over mijn hele lichaam rare zweren. Majesteit, het gaat niet goed met mij.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.