Volledig scherm
De vluchtelingen op hun praatstoel in de klas. © Beeld Werkt

Jonge vluchtelingen vertellen levensverhalen in Tilburg

TILBURG - Dertien jonge vluchtelingen in Tilburg vertellen deze en volgende maand hun levensverhalen aan leeftijdgenoten op middelbare scholen en het ROC. Zij vormen samen het project '013 Vluchtelingen On Tour'.

 De dertien zijn door Switch/Contour De Twern bijeengebracht. Steeds in wisselende samenstelling geven de vluchtelingen 30 gastlessen, onder begeleiding van docent Rosemarie Smeets van het Schakelcollege aan de Reitse Hoevenstraat. Aan het einde van de les krijgen de deelnemende leerlingen een boekje met alle verhalen.

Begrip voor positie

Via het 013-project willen de vluchtelingen laten zien wie ze zijn. Coordinator van het project Clasien Vermeer (Switch) hoopt dat de gastlessen van de jongeren meer begrip zullen kweken voor de positie van jonge vluchtelingen. Uit de reeds afgelegde bezoeken aan scholen blijkt dat nodig, want veel middelbare scholieren zeggen 'nog nooit met een vluchteling te hebben gesproken', zo klonk vrijdagochtend tijdens het gastcollege op het Beatrixcollege in stadsdeel Reeshof.
Het 013-project is mogelijk gemaakt door een subsidie uit het programma 'Een wereld te winnen' van de gemeente Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.