Volledig scherm
Directeur Joost Heijthuijsen. © Privé-archief

Joost Heijthuijsen stopt als directeur van Incubate

TILBURG - Stichting Incubate maakt woensdag bekend dat Joost Heijthuijsen vanaf 1 januari 2016 zal stoppen als directeur-bestuurder. Heijthuijsen was negen jaar bij Incubate betrokken als directielid voor het festival in Tilburg.

Heijthuijsen startte bij Incubate in 2007 en hij ontplooide veel nieuwe activiteiten. Onder zijn leiding vonden onder andere het piano-project Play Me I’m Yours plaats en optredens van internationale kunstenaars als Hermann Nitsch en Sun Ra Arkestra. Incubate won diverse prijzen, zoals de prijs van Leukste Stadsevenement van Nederland.

102 piano's
De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Joost Heijthuijsen bij het festival, maar respecteert de vooral ook persoonlijke afwegingen die aan zijn besluit ten grondslag liggen. Heijthuijsen: "De afgelopen jaren heb ik met veel plezier met veel verschillende mensen gewerkt. Van 102 piano’s in het centrum van Tilburg, tot een simultaan-feest tussen Caïro en Tilburg en optredens van mijn persoonlijke favorieten als Bill Drummond en Cabaret Voltaire. Daar ben ik dankbaar voor."

Gesprekken
Joost Heijthuijsen is en blijft actief betrokken bij verschillende organisaties in de culturele sector als bestuurder, adviseur en publicist. Artistiek leider Vincent Koreman zal vooralsnog op interim-basis de bestuurstaken van Incubate op zich nemen. De organisatie van het festival is op het moment in gesprek met gemeente Tilburg, provincie Noord-Brabant en andere belangrijke stakeholders over de toekomst van het festival.

Incubate lag de afgelopen maanden onder vuur omdat het moest worden gered door de provincie en de gemeente Tilburg.

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.