Volledig scherm
Joost van Puijenbroek © CDA Tilburg

Joost van Puijenbroek stopt als burgerraadslid Tilburg: 'nu vooral intern kritisch'

TILBURG - Na bijna 10 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek in Tilburg, legt Joost van Puijenbroek zijn rol als burgerraadslid neer. ,,Wanneer ik iets doe wil ik het goed doen: de tijd daarvoor ontbreekt me”, zegt hij. 

Van Puijenbroek kreeg vooral bekendheid door zijn overstap naar naar het CDA direct na het tegenvallende verkiezingsresultaat van 'zijn' Trots in 2014. Dat werd hem vooral door de achterban van Trots niet in dank afgenomen. Bij de laatste verkiezingen haalde Van Puijenbroek nipt geen CDA-zetel.    

De CDA-fractie betreurt maar respecteert het besluit van Van Puijenbroek. ,,We kijken terug op een hele prettige samenwerking en gaan met name het enthousiasme en de financiële kennis van Joost missen”, zo laat fractievoorzitter Marcel van den Hoven weten. 

Bedrevener

Van Puijenbroek (36) werkt sinds dit schooljaar fulltime als docent economische vakken bij ROC Tilburg. Hij stopt als burgerraadslid na de begrotingsbehandeling begin volgende maand. Voordat hij in Tilburg begon voor de afdeling van Trots was Van Puijenbroek al actief voor de jonge Fortuynisten.   

,,Het grootste verschil tussen de Joost van toen en die van nu? Ik heb nog steeds dezelfde kritische houding, maar die is nu meer intern in de fractie gericht. Ik ben bedrevener geworden in het politieke spel: dingen voor elkaar krijgen zonder daarvoor zelf de eer op te strijken." 

Tilburg e.o.