Volledig scherm
Snelheidscontrole © ANP

Kassa! Ruim 1600 hardrijders op de bon in West-Brabant tijdens 'speedmarathon verkeer'

WAALWIJK/TILBURG - Van woensdag 18.00 uur tot donderdag 06.00 uur is door het Team Verkeer op diverse locaties in West-Brabant intensief gecontroleerd op snelheid. In Tilburg is één rijbewijs ingevorderd: daar reed een bestuurder 137 km/u te hard.

Deze actie vond plaats in het kader van de Europese week van de veiligheid die wordt georganiseerd door Tispol. Dit is een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie. 

Controle

Er is gecontroleerd op de de Midden-Brabantweg (N261) in Waalwijk, de Ringbaan Noord, - Zuid, - West en - Oost in Tilburg, de Provincialeweg Noord in Oud Gastel, de Putseweg in Putte, de Bredaseweg in Baarle-Nassau, de Spoorstraat in Roosendaal, de Noordlangeweg in Dinteloord en de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom.

Resultaten

Tijdens de controles zijn laserguns, videoauto’s en radar ingezet. In totaal zijn er 37.626 passerende voertuigen gecontroleerd. Daarvan hebben 1.604 personen een proces-verbaal gekregen. Eén persoon is op de Midden Brabantweg in Tilburg aangehouden voor een snelheidsovertreding van 137 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.