Volledig scherm
PREMIUM
Kermiswethouder Erik de Ridder in de Prijzengrabbelton © Beeld Werkt

Kermiswethouder maakt zich geen zorgen: afzeggingen zie je elk jaar

TILBURG - Grote attracties haken af en de theaterkermis is afgelast. Op sociale media vragen mensen om de scalp van de kermiswethouder. Erik de Ridder gelooft nog steeds in een mooie kermis, met goede vervangers voor wegblijvend grootvermaak.

Het reuzenrad, de hoge zweef, ze figureren in een tv-spotje over de Tilburgse Kermis, maar die attracties komen niet naar de stad. Nu gaat ook theaterkermis LunaLunaLuna niet door. Kunnen Tilburgers niet beter een last minute boeken?

,,Nee, dat zou ik niet doen, we krijgen een mooie kermis met de Golmine Tower en de Reactor als hoogtepunten. Attracties zeggen af, dat is zuur, ik snap dat mensen teleurgesteld reageren, maar voorgaande jaren was het niet anders. We schuiven altijd en we hebben dit jaar weer gelijkwaardige vervangers gevonden. Dit jaar maakten we vroeg bekend welke attracties naar Tilburg komen. Als ze dan niet komen, ontstaat er onrust. In de contracten die we in het najaar afsluiten, nemen we boetes op als iemand afzegt. Maar soms calculeren exploitanten boetes in als ze elders meer denken te verdienen. We proberen elk jaar een reuzenrad naar de kermis te halen. Dat is een uitdaging, maar meestal lukt het. Veel mensen vinden het reuzenrad een mooie attractie, maar bij de Jumper en bij de Katapult staan langere wachtrijen. Dat is ook zo."

Tilburg e.o.