Volledig scherm
© pixabay.com

Kerstconcerten bij Theaters Tilburg

TILBURG - In de Concertzaal van Theaters Tilburg zijn in december verschillende kerstconcerten. Naar Tilburg komen het Soweto Gospel Choir, Combattimento & Wishful Singing, De Hohe Messe van Bach, Philharmonie Zuidnederland en Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof.

Het Zuid-Afrikaanse Soweto Gospel Choir brengt woensdag 7 december haar show Faith naar de Concertzaal. Het gospelkoor zong samen met sterren als Stevie Wonder, Bono (U2) en Aretha Franklin. Het optreden begint om 20.30 uur in de Concertzaal aan het Louis Bouwmeesterplein 1. Kaarten zijn vanaf 26,50 euro te koop via de website.

De ensembles Combattimento en Wishful Singing geven zondag 11 december een optreden in de Concertzaal. Ze zingen Gloria van Vivaldi, Concerto Grosso van Corelli en de Sinfonia van Bach. Het concert begint om 14.30 uur, kaarten zijn à 25 euro te koop via de website.

De Nederlandse Bachvereniging speelt zondag 18 december de Hohe Messe. Dat is Bachs zwanenzang, waarin hij zijn mooiste en beste werken tot een universeel kunstwerk smeedde. Terwijl zijn lichamelijke conditie verslechterde schaafde hij nog aan de partituur. De Hohe Messe begint om 15.00 uur, kaarten zijn vanaf 30 euro te koop via de website.

Chef-dirigent Dmitri Liss van Philharmonie Zuidnederland brengt dinsdag 20 december een Russisch kerstfeest, met Russische klassiekers als Tsjaikovski's Eerste Pianoconcert en Sheherazade van Rimski-Korsakov. Samen met meesterpianist Andrei Korobeinikov laat Liss zijn Russische bloed stromen. Het concert begint om 20.30 uur, kaarten zijn vanaf 17,50 euro te koop via de website.

Het laatste winterconcert in deze reeks wordt donderdag 29 december verzorgd door harpiste Lavinia Meijer en bandoneonist Carel Kraayenhof. Op het programma staan Argentijnse, Spaanse en Italiaanse composities van onder andere Piazzolla, Bacalov en Morricone. Het optreden begint om 20.30 uur, kaarten zijn vanaf 17,50 euro te koop via de website.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.