Volledig scherm
Volkstelling te Betlehem door Pieter Bruegel de Oude.

Kerstuitvoering kinderkoor Souvenir in Opstandingskerk Tilburg

TILBURG - Het kinderkoor van de opleidingsklas van Souvenir brengt zondag 18 en 26 december een uitvoering in de Opstandingskerk in Tilburg, met het schilderij Volkstelling te Betlehem als leidraad. Het Hasselts Gemengd Kapelle Koor brengt muzikale bijstand.

In de wintervertelling wordt gezongen, gespeeld, verteld en is er samenzang. Het verhaal is geïnspireerd door een schilderij van Pieter Bruegel de Oude, gemaakt in 1566, Volkstelling te Bethlehem. Er gebeurt veel op het schilderij: allerlei volkse taferelen en winters vermaak. De muziek is geschreven door de Tilburgse componist Arjan van Baest en het libretto is van Marion Corvers.

De uitvoering begint zondag 18 december om 16.00 uur en om 19.30 uur en zondag 26 december om 15.00 uur in de Opstandingskerk aan de Prof. Cobbenhagenlaan 8 in Tilburg. Kaarten zijn à 10 euro te bestellen via de mail.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.