Buslijn 1 (Tilburg Noord/St Elisabeth Ziekenhuis) rijdt straks niet meer door de Reitse Hoevenstraat.
Volledig scherm
Buslijn 1 (Tilburg Noord/St Elisabeth Ziekenhuis) rijdt straks niet meer door de Reitse Hoevenstraat. © Stephan Jongerius

Klacht ouderen gehoord: gemeente legt nieuwe bushalte aan in Postelse Hoeflaan Tilburg

TILBURG - De nieuwe route van buslijn 1 door Tilburg-West wordt aangepast en er komt een extra halte aan de Postelse Hoeflaan. Tot die maatregel is de gemeente Tilburg gekomen in overleg met de provincie en busbedrijf Arriva, nadat ouderen in de buurt in het geweer waren gekomen tegen het verdwijnen van een bushalte aan de Reitse Hoevenstraat.

De bus rijdt straks niet meer over de Reitse Hoevenstraat vanwege de aanleg van de snelfietsroute en de daaraan gekoppelde invoering van eenrichtingsverkeer in de straat. Het streven is om bushaltes aan beide zijden van een weg te hebben, en dat kan dus niet meer in de Reitse Hoevenstraat.

De voorgenomen verhuizing van de bushalte naar de Ringbaan West viel echter slecht in de buurt. Zeker 50 senioren tekenden een protestbrief en ook wijkraad 3West maakte bezwaar bij de gemeente. De ouderen vonden de Ringbaan te ver lopen en zagen op tegen de gevaarlijke oversteek van vier drukke rijbanen.

Om aan die bezwaren tegemoet te komen, is nu besloten buslijn 1 een andere route te laten rijden. Vanaf 9 december maakt die een extra lus door Wandelboslaan, Postelse Hoeflaan en Rueckertbaan. Aan de Postelse Hoeflaan komt dan een halte zodat de ouderen niet naar de Ringbaan West hoeven.

Als op 9 december de nieuwe dienstregeling ingaat, komen er tijdelijke haltes aan de Postelse Hoeflaan. De definitieve haltes worden in januari en februari aangelegd, volgens de gemeente. 

Tilburg e.o.