Volledig scherm
© Gemeente Tilburg

Koningsdaglogo Tilburg: T met een kroon (video)

TILBURG - In het stadhuis van Tilburg heeft burgemeester Noordanus maandag het Koningsdaglogo onthuld. Dat wordt gevormd door de strakke T van Tilburg met daarop een sierlijke kroon met daarin een aantal iconen van de stad.

De basis is de bekende T. De vorm van de kroon is afgeleid van die in het stadswapen in het raam van de raadszaal van het Paleis-Raadhuis. De iconen komen uit de stad zelf: Westpoint, Den Ophef (de brug over de Piushaven), het kroepoekdak van het station, het conservatorium/rockacademie en de textielindustrie met verwijzing naar het sociale hart van Tilburg. Deze afbeeldingen zijn afkomstig van het kunstproject TilburgsAns van Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen.

Website
De gemeente lanceerde tegelijk met het logo een speciale Koningsdagwebsite.

Koning Willem Alexander viert met zijn familie op 27 april zijn vijftigste verjaardag in Tilburg. Het programma is nog niet bekend, maar de gemeente ontving al meer dan 300 suggesties en ideeën van burgers voor de invulling van de feestelijke dag.

Trucks door Nederland
Bij de onthulling werd bekend gemaakt dat het Tilburgse Transportbedrijf Claassen met tien vrachtwagens met het nieuwe Koningsdaglogo door Nederland gaat rijden. Andere transportbedrijven gaan daar nog bij aansluiten.

Lees meer over Koningsdag en de festiviteiten komend jaar op bd.nl/koningsdag.

In het stadhuis van Tilburg heeft burgemeester Noordanus het Koningsdaglogo onthuld. Dat wordt gevormd door de strakke T van Tilburg met daarop een sierlijke kroon met daarin een aantal iconen van de stad. Lees meer op http://bd.nl/1.6757714 .

Tilburg e.o.